Tussen het einde van het ritseizoen 2018 en het begin van de Sinterklaasritten 2018 worden stukken van de sporen en ondergrond in het station Baasrode-Noord volledig vernieuwd door onze vrijwilligers.

De spoorlijn 52M werd op 22 juli 1880 geopend en maakte deel uit van de lijn 52 die de spoorwegmaatschappij Etat Belge tussen Dendermonde en Antwerpen-Zuid aanlegde. In 1980 stopte het reizigersverkeer op deze lijn en in 1983 reed ook de laatste goederentrein tussen Dendermonde en Baasrode-Noord. Drie jaar later begon de vzw met het exploiteren en bewaren van de spoorweglijn en het rijdend erfgoed dat daarbij hoort.

Om ritten op de museumspoorlijn mogelijk te maken en veilig te laten verlopen wordt de lijn tweejaarlijks onderworpen aan een technische keuring. Omdat de lijn tussen 1970 en 1980 de laatste vernieuwingen kreeg, is ze na een goede 40 jaar aan een grondige vernieuwing toe.

In de afgelopen 10 jaar werden er door de vzw al de nodige herstellingen uitgevoerd, maar nu dringen er zich nu grotere werkzaamheden op om de exploitatie te kunnen blijven garanderen. De vzw start met een eerste sectie: Baasrode - Sint-Amands, waar de dwarsliggers onder de sporen vernieuwd worden.

Hieronder kan u de vooruitgang van de werken volgen.

 Hoe kan u ons hierbij helpen?

 

  • Door een fiscaal aftrekbare (vanaf €40) gift te storten (via Herita) op rekeningnummer BE48 7450 0823 1127