Nieuw in de SDP-BVS Boekenshop

Ontdek hier alle nieuwigheden in de SDP-BVS Boekenshop.

De Belgische Spoorwegen – Gisteren – vandaag – morgen


De auteur Louis Gillieaux wenst zijn nieuwe boek voor te stellen en voor de SDP-leden en de lezers van SDP-INFO een aanbod te doen voor een korting bij aankoop van het werk. Als vroegere verantwoordelijke van de Dienst pers en public relations van de NMBS heb ik een boek geschreven over de evolutie van “onze” spoorwegen vanuit een Belgisch en Europees perspectief. De inhoud is gebaseerd op mijn uitgebreide documentatie en zal rijk
geïllustreerd zijn met talrijke foto’s, kaarten en schema’s. Het boek zal bij de lezers van SDP-INFO kunnen rekenen op heel wat interesse, gezien hun passie voor de spoorwegen. Het boek is eveneens bestemd voor een breder publiek en verschijnt eind oktober 2017. Het wordt uitgegeven door Lannoo ( Nederlandstalige editie ) en Racine ( Franstalige editie).


De uitgevers bieden nu reeds aan de verenigingen van spoorwegliefhebbers en modelbouwers de mogelijkheid om het boek voor 31 juli te bestellen aan een voordelige prijs.

Voor meer informatie klik op 'Lees meer'.

Korte voorstelling van het boek:

Hoe komt het dat de eerste spoorlijnen op het Europees continent aangelegd werden in België ? En waarom breidde het spoorwegnet zich zo snel en sterk uit ? Wist u dat de Compagnie Internationale des Wagons- Lits een Belgische maatschappij was? En dat een Belgische stoomlocomotief ooit een wereldsnelheidsrecord gevestigd heeft?
Zoveel vragen ... En nog andere; hoe hebben onze spoorwegen zich in de 20ste eeuw gereorganiseerd om het hoofd te bieden aan de concurrentie van andere vervoersmiddelen? En hoe is de komst van de hogesnelheidstreinen gepaard gegaan met een modernisering van het binnenlands spoorwegnet? Met welke nieuwe uitdagingen worden onze spoorwegen geconfronteerd en hoe kunnen ze erop ingaan?


Een nieuw boek probeert deze vragen op een bevattelijke manier te beantwoorden en geeft een inzicht in de evolutie van de spoorwegen doorheen de tijd, zowel in België als op de internationale verbindingen met de andere Europese landen.
Het werk telt 256 blz. en is rijk geïllustreerd met 150 foto's (waarvan meerdere tot nu toe onbekend waren), kaarten die de evolutie van het spoorwegnet weergeven en vele andere verklarende schema's. Een schat van informatie over de spoorwegen en hun belang in de wereld van vervoer en verkeer.
Een boek zonder een teneur van zelfgenoegzaamheid, bewieroking of partijdigheid. Maar ook zonder venijnige kritiek op basis van eventueel negatieve ervaringen uit de dagelijkse praktijk.
Een boek om te weten en te begrijpen.


De auteur is Louis Gillieaux, de vroegere verantwoordelijke van de Dienst pers en public relations van de NMBS. De inhoud van het boek is gebaseerd op zijn uitgebreide documentatie. Het is zonder twijfel een waardevol referentiewerk, een "must" voor alle spoorwegvrienden, railfanaten en liefhebbers van modeltreinen.


Uitgegeven door Lannoo (Nederlandse editie) en Racine ( Franstalige editie).
Publicatie: oktober-november 2017.
Een ideaal eindejaarsgeschenk voor een familielid of vriend of ... voor uzelf !

Enkele kenmerken van het nieuwe boek “ De Belgische Spoorwegen - Gisteren - vandaag - morgen ”
Hardback ( harde kaft )
Afmetingen : 27 cm x 23 cm
Gewicht: nog onbekend
Aantal pagina’s : gepland 256
150 foto’s
Verschijningsdatum: oktober – november 2017

Indien u het boek bestelt voor 31 augustus bedraagt de prijs slechts 29,99 €. , verzendingskosten inbegrepen (enkel in de Benelux).
De normale verkoopprijs bedraagt nadien 34,99 €.
Om te bestellen, ga naar hhtps://www.lannoo.be/nl/stoomtrein.


Dus als u voor 31 augustus ‘stoomtrein’ intikt in het winkelmandje, dan
vermindert de prijs met 5 € en zijn de verzendingkosten in de Benelux gratis !


Niet te missen !