Evenementen

De stoomtrein rijdt elk jaar ten behoeve van evenementen in de directe omgeving van de spoorlijn of in Vlaanderen. Verder organiseert de vereniging zelf elk jaar Scheldeland in stoom.

Op dit deel van de website vindt u informatie over de verschillende evenmenten. Naast de algemene informatie staat ten tijde van het evenement hier ook de speciale dienstregeling, die zal gereden worden. Verder zullen er ook enkele verslagen geplaatst worden.

 

Open Monumentendag 2017

10 september 2017

 

Op zondag 10 september rijdt de stoomtrein de hele dag pendelritten tussen Baasrode en Sint-Amands. Laat je vervoeren in houten rijtuigen die dateren vanaf 1900 en herleef de tijd van toen. Een ritje met de stoomtrein is helemaal gratis. Op de terreinen van Baasrode is het mogelijk een rondleiding te volgen en een bezoek te brengen aan onze werkloods waar alle lopende projecten te bezichtigen zijn.

IMG 8278B

 

 

Meer informatie over de Open Monumentendag zelf vindt u op de website: openmonumentendag.be.

Klik op 'lees meer' voor de dienstregeling.

Lees meer: Open Monumentendag 2017

Erfgoeddag 2017

Thema: zorg

Zondag 23 april 2017.

Met Erfgoeddag rijden we het nieuwe ritseizoen in. Bekijk hoe we de oude glorie terug tot leven brengen met een groep gedreven vrijwilligers. De hele dag door zijn er gratis activiteiten voor jong en oud waarbij natuurlijk een ritje met de trein niet kan ontbreken!

Lees meer: Erfgoeddag 2017